Det är aldrig försent att skapa minnen för livet!

au revoir hemska galla :)

Publicerad 2010-12-07 15:34:59 i Allmänt

Nu är den borta, himla skönt känns det, jag kan äta och dricka vad jag vill utan att behöva tänka på att jag kan/kommer få ont i magen.

I fredags körde pappa och jag till Landskrona, vi skulle vara där kl 10, när vi kom dit så hade dom aporna gjort fel med tiderna så allt va försenat, fick inte en tid förrens tidigast kl 12.
så pappa och jag fick sitta och uggla i kafeterian på sjukhuset, han käkade medans jag fick se på(jag fick ju inte äta innan operationen) kl va väl runt 11 när dom ringde mig på mobilen och sa att jag kunde komma till OP och byta om osv..
pappa körde till min kusin under dagen..jag fick bytat om till världens mest osexigaste kläder någonsin, dessa nättrosor är ju fasansfulla, örk :S och strumporna, dom kasade ju bara ner hela tiden, totallt onödiga :P
Sen kom en sköterska och skulle sätta en nål i handen på mig, sen fick jag gå ut och sätta mig i väntrummet och glo på tv. Satt inte där länge förrens jag började må riktigt illa, rejällt svimfärdig och svettades som en gris, tog mig ut till rummet där sköterskorna höll till, hon hann precis öppna dörren innan jag föll ihop :S
Hon fick kalla på fler sköterskor och efter en bår(dramaqueen?) haha..
Fick iallafall ligga ner och få dropp tills jag skulle på OP. Mellan 12.45-13.00 nångång blev jag kallad till OP
Att bli nersövd va inte speciellt "farligt" märkte bara att jag blev lite snurrig sen somnade jag:P
1tim5min senare började jag vakna igen, då va operationen klar, den ahde gått bra och dom behövde "´bara" göra 4 titthål . Men att vakna från narkosen va nog den värsta upplevelsen jag varit med om, FYFAN säger jag bara! trodde jag skulle gripas av panik ! Aldrig mer !!

Låg på uppvaket från 14-19.30 tror jag?
vakna, sov , vakna ,sov, ungefär så va det de första timmarna på uppvaket.
fick mediciner en efter en... fick smärtstillande, något mot proppar, och annat mög, så man var lagom hög?
Fick även pröva att käka, klarade att ta 5 tuggor sen mådde jag illa ,enda som gick ner  va dricka.
På kvällen tyckte Jepser(Sköterskan?) att jag va så pass pigg att jag kunde få åka hem om jag ville..
och det ville jag, ville fan inte ligga där och uggla och glo upp i taket ännu fler timmar, så pappa kom och hämta mig och efter lite prat med sköterskan körde vi hem, kändes som en evighet hem, hade lite småont/öm.
På kvällen och lördagen hade jag så fruktansvärt ont i ryggen och i axlarna, men som tur var försvann det till på söndagen. Sen dess har jag mått hyffsat bra faktiskt, inte haft speciellt ont eller så, bara lite öm.
Ska ta 8 panodill om dagen och har även tramadol(tror dom heter så) som är en starkare medicin mot smärta. men den har jag inte behövt ta . Plåsterna ska sitta på i 10 dagar sen kan jag själv ta bort dom.Ska tydligen inte tvätta såren heller eftersom dom inte sagt något om det. Har dock fått byta plåstret över naveln 2 gånger, för det blödit en del och kommit vätska !

Skulle kunna berätta ännu mer om OP osv, men orkar inte skriva mer ..Mår iallafall braoch bättre lär det ju bli !


Mina titthål/plåster :P


Mitt "armband" med namn och födelsedatum
och ja, ett av mina två stickhål från kanylerna (hade ett på andra handen också)

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexandra

Välkommen till min blogg, här skriver jag om allt och inget, onödigt som nödvändigt, roligt som tråkigt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela